Ezt (t)ettem ma

Cukormentes, teljes kiőrlésű kakaós csiga

Teljes kiőrlésű, de nem fuldokolsz tőle, cukor nélkül is finom, és extra kakaós...kell ennél jobb?!

2018. május 22. - Norii

20180521_095715.pngNa, akkor itt az a kakaós csiga recept, ami garantáltan finom, annak ellenére, hogy teljes kiőrlésű lisztből készül és hozzáadott finomított cukrot nem tartalmaz. Olyan tökéletes állagú kis kelt tésztát készíthetsz az alábbi hozzávalókból, hogy öröm lesz vele a munka! :)

 

...és amihez szükséged lesz hozzá:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt (én most kiváltottam 5 dkg-ot sima fehér süteményliszttel)
  • 2 dl langyos  növényi tej
  • 7 dkg kókuszolaj
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 7 g instant élesztő
  • 1 teáskanál eritrit
  • 1 csipet só

Töltelékhez:

  •  6 dkg kókuszolaj
  •  4 evőkanál holland kakaópor
  •  4 evőkanál eritrit

 

A tésztához először keverd össze a lisztet az élesztővel. Egy másik tálban a meglangyosított növényi tejet, a kókuszolajjal, a tojásokkal, az édesítővel és a csipet sóval kézi habverővel keverd el.

A nedves hozzávalókhoz öntsd a szárazakat és dagaszd addig, amíg a tészta jól össze nem áll. amennyiben szükséges tegyél még hozzá lisztet, vagy pici tejet. Egyelőre még nem hagyjuk kelni a tésztánkat, hanem azon nyomban a formázáshoz kezdünk. Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra és téglalap alakúra nyújtjuk.

A töltelékhez valókat keverd össze egy tálban, majd kend rá a kinyújtott tésztára és tekerd fel. Vágd fel kb. 1,5 cm-es darabokra.  Helyezd tepsire őket, picit lapogasd le ujjal a tetejüket és langyos helyen 30 percig keleszd a kakaós csigákat.

Végül, előmelegített sütőben, kb. 170 fokon 15 perc alatt készre sütjük őket!

Állíthatom, hogy az egyik legjobb kelt tészta amivel eddig dolgoztam, ami pláne jó, mivel teljes kiőrlésű liszttel készült. Pont ezért nem egy falós sütemény. Maximum 1-2 darab, aztán víz és szépen kitölti a gyomrot. Nálunk ma fogyott el, és harmadnaposan is finom puha maradt a tészta. :)

Jó étvágyat! :)

alairas2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ezttettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr7213992890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitti Asztalos 2019.05.06. 15:34:25

Követtem a receptet de az egész ragad nem tudom kinyújtani :/ tettem hozzá még lisztet de akkor is nagyon ragad :(
süti beállítások módosítása