Hozzávalók a kringel, csavart fahéjas kalácskákhoz:
(6 db-hoz)


A tésztához:

  • 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dkg kókuszzsír
  • 1,8 dl langyos növényi tej
  • 1 tojás
  • csipet (himalája) só

A töltelékhez:

  • 5 dkg kókuszzsír
  • 5 evőkanál eritrit
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

 

 

Meglangyosítjuk a növényi tejet és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az evőkanál eritritet. A liszthez hozzáadjuk a sót és a mandulát, majd elkeverjük. Elhabarjuk a tojást, és az olvasztott kókuszzsírral a felfutatott élesztős tejhez adjuk. Összedolgozzuk és 1 órát kelesztjük.

A töltelékhez a felolvasztott kókuszzsírt összekeverjük az eritrittel és a fahájjal. De tökéletes lesz a töltelék úgy is, ha majd kinyújtott tésztát kenjük meg a kókuszzsírral és szórjuk meg az eritrit - fahéj keverékkel. 

Ha  megkelt a tészta, akkor lisztezett felületen kicsit átdolgozzuk, majd kétfelé szedjük. Téglalappá nyújtjuk úgy, hogy az egyik oldala háromszor hosszabb legyen, mint a másik. Megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. A "kígyó" két végét megfogva kicsit megnyújtjuk a tésztát majd három egyforma darabra vágjuk. Hosszanti irányban bevágjuk, szinte teljesen, majd a két részt megcsavarjuk egymás körül, összefogjuk  akét véget és már kész is a kis konty. A tészta másik felével elvégezzük ugyanezt a folyamatot. 

Előmelegített, 180 fokos sütőbe kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ahogy kihűlt már fogyasztható is! :)




Jó étvágyat! :)