Ezt (t)ettem ma

Kóstoltad már az orgonát?

Cukormentes, frissítő orgonaszörp a meleg napokra

2018. május 02. - Norii

20180429_123219-011.pngAz orgona, mint virág mindenki számára ismerős, lehet anyák napi ünnepségek, vagy éppen ballagások központi díszítő eleme...azonban kóstoltad már, hogy milyen íze van?

Ha követsz instagramon (ott mindig több az extra tartalom ;) @5ok_gasztro), pár napja láthattad, hogy az első próbálkozásom egy orgona lekvár volt. Ezek után még készítettem orgonaszörpöt is, ami tényleg extra gyorsan megvan, csak ne lenne a hosszadalmas előkészület... :D A virágszirmokat lepucolni igen csak fáradtságos munka.

Evidens volt, hogy nem szeretném cukorral agyon tolva elkészíteni sem a szörpöt, sem a lekvárt, így eritritet használtam mindkettőnél. A szörpöt elkészítettem lila és fehér virágokból is. Íme, a hozzávalók listája, hátha kedvet kaptok hozzá, és így az orgona virágzásának végén még összedobtok egy kis finomságot. ...és, hogy milyen ízre számíts? Azt az illatot ízként érezni a szádban, amit eddig még csak az orrod érzékelt, hát elsőre fura, de izgalmas.

 

Hozzávalók a cukormentes orgonaszörphöz:

 

  • 4 dl orgonavirág
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 dl tisztított vagy/ ásványvíz
  • 1 citrom leve

 

20180429_123013-011.png
A virágokat szemezd le, úgy, hogy zöld rész ne kerüljön a pucolt szirmok közé. Majd óvatosan mosd meg, és csepegtesd le.
A vizet forrald fel az eritrittel, ekkor add hozzá az orgona szirmokat, és kb. 2 percig forrald.
A tűzről levéve csavard bele a citrom levét, majd szűrd le és melegítsd fel újra.
Hagyd kihűlni, merd üvegbe, és tárold hűtőben! 

Ízlés szerint, vízzel hígítva egyedi ízű és különleges frissítő lehet a nagy melegben. :)
A következő terv, ha szépen kivirágzik a rózsa, akkor megpróbálom a rózsaszörp és lekvár elkészítését. Ígérem arról is beszámolok majd! :)

Kóstoltál már orgonát? Esetleg készítettél is már belőle valamit? :)

alairas2.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezttettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr5213885384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása