Teljes kiőrlésű tészta olaszosan

Egyszerű, gyors...mennyei!

2018. július 03. - Norii

img_20180618_120818-01.png
Gyorsan szerettem volna valami ebédet készíteni és pont kapóra jött, hogy volt itthon paradicsompüré, parmezán, és persze friss fűszernövények. Így készült el, ez az igazán egyszerű, gyors, ám de isteniiiii finom olaszos tészta. 

Lássuk mire van szükséged hozzá (a mennyiségek 3-4 főre elegendőek):

  • 500 g paradicsompüré
  • 250 g teljes kiőrlésű tészta (én spagettit használtam)
  • 1 nagy darab cukkini fele
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fűszerek ízlés szerint: só (himalája), bors, friss bazsalikom és oregánó
  • parmezán
  • kókuszzsír

 

img_20180618_120741-01.pngElső lépésként a tésztát feltesszük főni. Én mindig előre melegítek vizet miközben előkészítem a hozzávalókat és már abba rakom a tésztát, így felgyorsítva a dolgokat.
A hagymát felaprítom majd kevés kókuszzsíron megdinsztelem. Közben apró kockákra darabolom a cukkinit és ahogy kész a hagyma, hozzáadom. Mehet rá a paradicsompüré, majd megfűszerezzük. Só, bors, és a felaprított friss bazsalikom és oregánó is hozzákerül. Hagyjuk összerrottyani.
Pár darab félbevágott koktélparadicsomot is raktam rá tálaláskor, és persze reszeltem rá parmezánt, ami megkoronázza a tésztánkat.

Ha kevés időd van főzni, de valami finom és főtt ételt szeretnél fogyasztani, mindenképp ajánlom az elkészítését. Jaaaa, és a parmezánnal NE SPÓROLJATOK! :)

 

Jó étvágyat! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezttettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr914057744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.07.04. 17:22:53

Valóban a teljes kiőrlésű tészták a legjobbak, a sima tésztából kb bármennyit meg tudnék enni, ami ugye nem a legjobb. www.ujsagomat.hu/auchan/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.07.04. 17:27:25

Kókuszzsír helyett pedig használj olivaolajat ...

Norii 2018.07.05. 11:31:18

@takacsveca93: ... és ugyanolyan finomak is, mint a "sima" tészta :)

Norii 2018.07.05. 11:33:10

@Andrass9: A hidegen sajtolt kókuszolaj szerintem ugyanúgy megfelel erre a célra, bár sokszor extra szűz olívát szoktam használni, az viszont kevésbé bírja jól a túlhevítést.