Írtó cuki sütemény receptjét hoztam el ma Nektek! :) Az ősz örök slágere a sütőtök, Te szereted?
A méréshez egy 2 dl-es bögrét használtam.
Tésztához:
- 1 csomag instant élesztő
- fél bögre növényi tej
- 3 bögre zabliszt
- 1 bögre fehér liszt (Segítsetek! Mivel nem vagyok gluténérzékeny, így szoktam kis mértékben fehér lisztet használni. Ti milyen liszttel keverve szoktátok használni a zab- illetve a teljes kiőrlésű lisztet? Írjátok meg kommentben! :) )
- 1 evőkanál eritrit
- 1 bögre sült sütőtök
- 4 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék (de tetszőlegesen használhatsz csak fahéjat, szegfűszeget stb.)
- 2 db tojás
Töltelékhez (érdemes kóstolni, és ízlésre szabni):
- 1 doboz mascarpone
- tetszőleges mennyiségű sült sütőtök
- édesítőszer tetszőlegesen
+ ha szeretnéd ízesítheted a krémet is pl. fahéjjal :)
Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat, a felsorolt sorrendben egy tálba önteni és robotgéppel összedolgozni, majd körülbelül egy órát kelni hagyni.
Közben kikeverjük a krémet és előmelegítjük a sütőt.
A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk, 12 részre vágjuk. A háromszögekből gombócot formázunk, szétnyomkodjuk és a közepébe egy kis krémet töltünk. Majd a szélét a krémre, egymásra hajtogatva újra gombócokat készítünk. Figyelj, hogy ne legyen túl vékony a tészta és az újraformázásnál is precíz legyél, mert könnyedén kifolyik a töltelék... én így jártam :D
A gömböcökre valamilyen nem foszlós spárgából kötést készítünk, ami megadja majd a tökformáját a sütinknek.
20- 25 perc között el is készülnek, majd ha kihűltek, eltávolítjuk a kötéseket, és egy fél szem diót a közepébe szúrva el is készült a tökünk! :)