Ez az a pogácsa recept, amit azért imádok, mert nagyon gyorsan elkészíthető, és leírhatatlanul puha. Hosszú évek óta készítem, és még talán egyszer sem volt lehetőségük a frissen kisült pogiknak, hogy teljesen kihűljenek... :D Vagyis csak az adag felének adatott meg, hogy túlélje az első rohamot. Azt pedig, hogy a másnapot is megéljék, az már tényleg nagy kérés volt. Ezért is döntöttem úgy, hogy a liszt mennyiség felét teljes kiőrlésűvel váltom ki, így lelassítva a fogyasztási folyamatát a kedvenc pogácsámnak.
Hozzávalók:
- 15 dkg fehér liszt
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg vaj (esetleg egy részét kiegészítheted kókuszzsírral is :) )
- 1 tojás sárgája
- fél zacskó sütőpor
- 5 dkg ízlés szerinti reszelt sajt
Egy tálba kerülnek a lisztek, a sütőpor és a só. Majd ebben elmorzsoljuk a vajat. Beletesszük a ricottát és összegyúrjuk. Körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszúrjuk a pogácsákat. Tepsire helyezzük őket, a tetejüket megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk a lereszelt sajttal.Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, kb. 20 perc alatt meg is sülnek ezek a remek ricottás kis csodák. :)