Ezt (t)ettem ma

Cukormentes mini sajttorta

A majdnem bűntelen élvezet

2018. április 27. - Norii

20180426_161330-01-01-02.png

A magyar ember számára talán kicsit megosztó dolog egy krémsajtból készülő torta, ám de a kulináris íz könnyedén meggyőzhet, hogy ez bizony egy igen finom sütemény. Hiába a cukormentesség, még a light mascarpone miatt sem nevezhető a sajttorta diétásnak. Azonban, a hozzáadott cukormennyiség és cukros kekszalap nélkül mégis egy igazán egészséges verziót dobhatunk össze.

Az alapanyagok mennyisége és ára miatt mini verziót szoktam készíteni, de ebből az adagból is bőven jóllakunk. Immáron teljesen áttértem a sajttorta cukormentes verziójára is...és tudod mit? Egyáltalán nem érzem, hogy hiányozna belőle az "édes méreg". Macarponéból, mint fentebb említettem light verziót vettem, a cukrot eritrittel váltottam ki, zablisztet és cukormentes Gullón keksz (katt a képért) adta az alapot kókuszzsírral. Gyümölcsös, fanyar szósszal még ínycsiklandozóbbá teheted a sajttortát. :) Íme a hozzávalók listája és a recept:

 

Hozzávalók

a tésztaalaphoz:

  • 125 g cukormentes Gullón keksz apróra zúzva
  • 60 g olvasztott kókuszzsír

a sajtkrémhez:

  • 250 light mascarpone sajt
  • 125 g 12%-os tejföl
  • 1 csapott ek. zabliszt
  • 75 g eritrit
  • 1 nagy tojás
  • kk. vanília aroma vagy egy vanília rúd kikapart magjai

 

20180426_161422-01-01.png

Kb. 160 fokosra előmelegítjük a sütőt. A kekszet összetörjük, vagy daráljuk és összekeverjük az olvasztott kókuszzsírral, majd egy tortaforma (kb. 15- 20 cm átmérőjű) aljába nyomkodjuk. 10 percig sütjük ezt az alapot. 

Közben elkészítjük a sajtkrémet. Minden hozzávalót, kivéve a tojást, egy tálba teszünk és robotgéppel alaposan elkeverjük. Legvégül pedig a tojás kerül bele, és ezt is jól beledolgozzuk.

Eközben, ha már kivettük a kekszalapos tésztánk, hagyjuk kihűlni, majd pedig ráöntjük a krémet. 150 fokos sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Mivel pici a tortánk ennyi idő elég lesz.

Érdemes a sütő aljába egy tepsit helyezni kis vízzel, mert ettől szebben sül majd a tortánk.
Amikor még remeg picit a közepe, már kiemelheted a sütőből, tökéletes lesz. Hagyjuk kihűlni és már fogyasztható is! :)

 

 Jó étvágyat!
alairas2.png





A bejegyzés trackback címe:

https://ezttettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr4913872644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása