Szereted az őszibarackot? Íme egy egészséges, teljes kiőrlésű, cukormentes pite recept, amit garantáltan imádni fogsz!
Az adagok egy 24 cm-es formához vannak megadva, ehhez mérten változtasd - ha szeretnéd - az arányokat. Én, most kivételesen egy sima tepsiben sütöttem a kerek helyett, de így is a szokásos "háromszög" formában szeltük fel.
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12,5 dkg kókuszzsír
- 6 dkg eritrit
- 1 db tojás
- 1 evőkanál hideg víz
- fél vanília rúd kikapart magjai, vagy kevés vanília aroma
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet himalája só
töltelék:
- kb. 50 dkg őszibarack
- 2,5 dl növényi tej
- fél csomag Nyírfacukor márkájú vaníliás pudingpor
Első lépésként összekeverjük a lisztet a sütőporral és a sóval, majd összemorzsoljuk (akár olvadt állapotban) a kókuszzsírral. Ha elég morzsalékos, hozzáadjuk az eritritet, a vaníliát, majd a tojást és végül a hideg, kanálnyi vizet, és összegyúrjuk. Amint összeáll, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
A pudingport simára keverjük a tejjel, és feltesszük főni. A barackokat hámozzuk meg és szeleteljük fel őket. Nekem nagyon nehéz dolgom volt, mert puhák voltak a barackok, viszont cserébe lédúsak és mézédesek.
Pihentetést követően a tésztát kinyújtjuk és a formánkba helyezzük. Egy villával megszurkáljuk, és mehet rá a puding, majd a tetejére a barack szeletek. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sül.
A tészta nagyon omlós és finom, a sütés során egyáltalán nem ázik át, szépen megsül az alsó rész is. Mindenképp megéri kipróbálni és megkóstolni! :)