Ezt (t)ettem ma

Bűntelen vaníliás karika uzsonnára

2018. február 25. - Norii

20180225_085449-01-02wwwwwwwwwwwed.pngAz első, amit mutatni szeretnék Nektek egy sütemény, egy vaníliás karikára hajazó süti. Vagyis, igazából is egy vaníliás karika, sokkal inkább, mint a bolti, hagyományos verzió. Ez volt a mai uzsim, amivel kihúztam a délután második felét.


Ez egy tök jó nasi, ha édesség bolond vagy, de szeretnéd néha kiváltani a cukortúltengést. Ugyanis, ebben a verzióban nincs egy szem cukor sem! :) ...és igen, a csokoládétalpak is cukormentes csokiból készültek.
Továbbá, a tészta alapja teljes kiőrlésű liszt, így lassú felszívódású szénhidrátforrás.

Na, de jöjjön is hozzá a recept (kb. 40- 45 db):

  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg eritrit
  • 1 vanília rúd magjai
  • 1 csipet só
  • 25 dkg kókuszzsír /vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 0.5 kk szódabikarbóna


    A mázhoz:
  • 15 dkg Wawel cukormentes csokoládé
  • 1 ek kókuszzsír

 

A száraz hozzávalókat elegyítjük, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát elkeverjük a lisztben. Felolvasztjuk a kókuszzsírt, a tojássárgájában elkeverjük a vanília magokat és hozzáadjuk a lisztes keverékhez.  Amennyiben kívánja a tészta pici vízzel, vagy növényi tejjel lazíthatunk a tésztán. Összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára.

Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát fél centi vastagságúra. Kerek formájú szaggatóval megformázzuk a karikákat, amiknek a közepébe kisebb lyukakat szaggatunk.Tepsire rakjuk őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 perc alatt készre sütjük.

Amíg sülnek a vaníliás karikáink, addig gőz fölött felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét és a kókuszzsírral alaposan elkeverjük.
A már kihűlt karikák alját a csokoládéba mártogatjuk. Amint megdermedt a csokitalp már fogyaszthatjuk is. :)


Jó étvágyat hozzá! :)

alairas2.png

 





5 ok, amiért sosem vagyok éhes...ezek pedig a reggeli, a tízórai, ebéd, uzsonna, és a vacsora! :) Amennyiben tetszett poszt látogasd meg a blog facebook oldalát is ide kattintva! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ezttettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr4213697226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása