Kedveled a mogyoróvajas édességet? Akkor ezt a sütit is imádni fogod, méghozzá büntetlenül, cukor- és laktózmentes, teljes kiőrlésű lisztből készítve! Kivitelezni pedig ugyanolyan egyszerű, mint bármelyik muffint. Jöhetnek a hozzávalók? :)
Akik instagramon követnek láthatták, hogy mogyoróvajat készülök készíteni. Miután elkészült rögtön jött is az ötlet, hogy az általam annyira kedvelt Reese's mogyoróvajas korongokat elkészítem egy cukormentes muffin formájában.
Amire szükséged lesz:
- 2 db tojás
- 20 dkg eritrit (vagy valamilyen alternatíva a cukor helyettesítésére)
- 1 vanília rúd magjai
- 5 dkg kókuszzsír
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg holland kakaópor
- 2 dl növényi tej
- cukormentes mogyoróvaj
- kb. 8 dkg Wawel cukormentes étcsoki
A tojásokat felverjük az eritrittel és a kikapart vanília rúd magjaival, majd belekeverjük a felolvasztott kókuszzsírt. Elkeverjük a lisztet a sütőporral és kakaóporral. Hozzáadjuk a nedves alapanyagokhoz a szárazakat, és a növényi tejjel csomómentesre keverjük. A formákat körülbelül félig megtöltjük masszával, majd 1-1 kis teáskanálnyi mogyoróvajat kanalazunk rá, és így adagoljuk a tetejére a további masszát.
Előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hiába készül teljes kiőrlésű liszttel, nagyon finom puha, omlós tésztát kapunk. :)
Amíg kihűlnek a kész muffinok, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, amibe majd belemártjuk a sütik tetejét.
Mi alig tudtuk kivárni, hogy megkóstolhassuk őket, csak annyit mondok nem csalódtunk az ízében. :)
Jó étvágyat!