Puha és omlós, teljes kiőrlésű lisztből, zabpehellyel dúsítva, eritrittel ízesítve, de mégis, ami igazán megkoronázza ezt a sütit, az a fahéj és szilva párosa. Amikor csak édességre vágysz, de nincs otthon semmi amivel bűnözhetnél...ismerős? A napokban (is) így jártam, szóval abból kellett dolgoznom, amit a konyhában találtam, és megszületett ez a kis sütemény.
Hozzávalók:
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
4 evőkanál zabpehely
-
2 db közepes méretű tojás
-
10 dkg eritrit (ízlés szerint, akár picit többet is tehetsz bele)
-
1 dl kókuszolaj
- 1-1,5 dl növényi tej
-
1 teáskanál vanília kikapart magja, vagy kivonat
-
fél csomag sütőpor
-
csipetnyi himalája só
- ízlés szerint fahéj (én kb. 3-4 teáskanálnyit használtam)
- 4-5 szem szilva (Hidd el elég lesz :) )
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, növényi tejet és a kókuszolajat. A lisztet, zabpelyhet, sütőport, sót és fahéjjat elegyítjük és a nedves hozzávalókhoz adjuk. Amennyiben szükségesnek látod, jöhet még egy kis növényi tej, közepesen sűrű tésztát kell kapnod. Végül a feldarabolt szilvákat hozzáadjuk a masszánkhoz. 24 centiméteres tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30-35 perc alatt készül el.
Én díszítés képpen, még sütés előtt megszórtam a tetejét kevés durvára tört mogyoróval, fogyasztás előtt pedig meghintettem poreritrittel.
Ha kipróbáltad, várom a tapasztalataidat, írd meg nyugodtan, hogy sikerült! :)