Ezt (t)ettem ma

Karfiol és cékla alapú pizza

Egészséges pizza alternatíva, amire nem lehet nemet mondani!

2018. szeptember 05. - Norii

2_1.pngHa karfiolt eszik is az ember néha napján, a céklát még mindig kevesebben kedvelik. Ha Te is ebbe a csoportba tartozol, a céklát, és/vagy a karfiolt sem szereted, akkor is érdemes egy próbát tenned ezzel a pizzával, hiszen egyáltalán nem érződik, hogy ebből a két zöldségből készült az alap. Nem utolsó sorban, a gyerekekkel is könnyedén megetetheted, mivel a színes pizza igen vonzó lehet számukra.


Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • fél gumó cékla
  • 1 db tojás (mérettől függően, ha a tészta kívánja, lehet 2 db is)
  • kb. 2 evőkanál zab
  • kb. 3 evőkanálnyi parmezán sajt (reszelve)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só, ízlés szerint
  • bazsalikom, oregánó (legjobb a friss zöldfűszer)

+ízlés szerint feltét

 

 

1.png
A karfiolt megmossuk, darabokra bontjuk és robotgépben, vagy aprítógépben ledaráljuk rizs állagúra. A céklát ugyanígy, fokozatosan hozzá adagoljuk és aprítjuk. Egy konyharuha, vagy valamilyen tiszta textília segítségével kifacsarjuk belőle a nedvesség nagy részét. Figyelem, a cékla fog, de ha azonnal beáztatod a procedúra után az anyagot, akkor ki fog jönni az óriási lila folt.
Egy sütőpapírra/ szillikonlapra szétterítjük és forró sütőben körülbelül 20-30 percig szárítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a zabot, a tojást, fűszereket és a reszelt parmezánt
Amennyiben az állaga nem formázható még, adjunk hozzá kevés zabot. Sütőpapírral bélelt tepsin kör alakot formázunk a masszánkból és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük, körülbelül 25 perc alatt
Ha a feltétet rá szeretnénk sütni, akkor félidőben kivesszük és megpakoljuk a pizzát majd visszahelyezzük a sütőbe.
Jelen esetben, én simán megsütöttem a "tésztát" és nyersen fogyasztottuk rajta a feltéteket.


Ti szoktatok alternatív alappal pizzát készíteni?

A bejegyzés trackback címe:

https://ezttettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr8114222161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adil86 2018.09.06. 11:24:42

Ezt mindennek lehet hívni, csak pizzának nem... halászlé lófejből

Nancsibacsi 2018.09.06. 12:09:27

Gyerek, nem hülye. Pontosan ők azok, akik észreveszik az étel színében, ízében a legapróbb különbséget, és reklamálnak érte azonnal.
süti beállítások módosítása